АКТУАЛЬНО

У Зарваниці товариство «Обнова» провело дні духовної віднови

П'ятниця, 17 грудня 2021, 13:39
З 10 по 12 грудня в Марійському духовному центрі «Зарваниця», що на Тернопільщині, понад 30 студентів-католиків, які належать до Тернопільського міського осередку товариства «Обнова», взяли участь у передріздвяних реколекціях на тему «Шлях до свободи - за історією Мойсея». Проповідником став ієромонах згромадження редемптористів та популярний місіонер у суспільних медіа о. Сергій Гончаров, ЧНІ (відомий як «Падре Серж»).

Обновляни із отцем-духівником щоденно молилися Божественну Літургію в храмі Пресвятої Євхаристії, спільно трапезували, переглядали фільми, роздумували над тематичними науками, які, до слова, відбувалися надворі, у різних місцях Марійського духовного центру. Учасники  обмінювалися дарунками під час чудової командної практики «таємний друг». Також була нагода помолитися в тиші в чудотворному місці, відмовившись від користування смартфоном.

«Я відпочила морально, можна сказати, абстрагувалася від всіх проблем, буднів, метушні. Мені дійсно бракувало цих днів для перезавантаження, щоб оновитися. Звісно, це не багато, але сама зміна середовища і оточення позитивно вплинула на мене. Тому я рада, що саме з обновлянами поїхала, адже це вже дуже близькі мені люди», - розповідає учасниця Ірина Мазур.

«Тема «Шляхом до свободи», над якою роздумували учасники реколекцій, у світлі історії життя пророка Мойсея розповідає  про зміну зони комфорту, підкорення Божій волі та її виконанню, хоч би якою вона була. Адже бути правдиво свобідним, згідно із християнським вченням, - це добровільно обирати пропозицію Творця, володіти собою та вийти із дому батьків своїх для реалізації покликання», - розповідає Зеновій Літинський.

www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next