АКТУАЛЬНО

У Зарваниці встановили й освятили пам’ятник українським мігрантам

Понеділок, 15 серпня 2016, 12:06
На закінчення щорічної десятиденної пішої прощі родин мігрантів «Самбір–Зарваниця» в Марійському відпустовому місці у Зарваниці встановили й освятили пам’ятник українським мігрантам.

Освячував пам’ятник владика Йосиф (Мілян), голова ПМВ. Перед цим зранку в Зарваниці на закінчення прощі владика Йосиф і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк) відслужили Архиєрейську Літургію. Цьогоріч у прощі «Самбір–Зарваниця» взяли участь близько 500 осіб.

Пам'ятник мігрантам був споруджений за кошти українських мігрантів і фундації «Мігрантес».  Генеральний директор цієї організації монс. Жан-Карло Перего був присутній на посвяченні.

Також у посвяченні пам’ятника мігрантам взяли участь колишній пасторальний координатор для українців в Італії о. Марко Семеген та представники ПМВ – о. Андрій Гах і диякон Роман Ільницький.

Пам'ятник мігрантам був давньою мрією покійного виконавчого секретаря ПМВ Василя Поточняка, який започаткував прошу «Самбір–Зарваниця» і хотів увіковічнити пам'ять про українського мігранта.

pmv.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next