АКТУАЛЬНО

У Зарваниці відбулася IV Всеукраїнська проща Марійських і Вівтарних дружин

Понеділок, 07 червня 2021, 15:01
5 червня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася ІV Всеукраїнська проща Марійських та Вівтарних дружин. Окрім безпосередньої присутності, охочі мали нагоду долучатися до паломництва за допомогою онлайн-трансляції на офіційних сторінках МДЦ у соціальних мережах.

Традиційно паломництво розпочалося спільною молитвою. Маленькі паломники всі разом взяли участь в  Архиєрейській Святій  Літургії, яку очолив єпископ-помічник  Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні з адміністратором малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитром Квичем та численними священнослужителями.

У пастирському слові владика Теодор запросив кожну дитину єднатися біля Ісуса, який є нашим добрим пастирем, просити у Нього здоров’я для родини, мудрості у навчанні, любові до рідної землі та наголосив, що Ісус завжди кожного з нас чекає у молитві. По завершенні  богослужіння архиєрей здійснив урочисту посвяту нових членів спільнот.

Після спільного обіду юні паломники  під керівництвом аніматорів та студентів Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Й. Сліпого  веселими бансами та піснями прославляли Пресвяту Богородицю. Продовжилася проща цікавою духовно-мистецькою програмою, за участі членів спільнот, координатора Марійських спільнот Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отця Василя Брони, студентів  Тернопільської семінарії. Завершилося паломництво Молебнем до Пресвятої Богородиці та благословенням всіх учасників.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next