АКТУАЛЬНО

У Зарваниці відбулася зустріч членів Ордену хрестоносців

П'ятниця, 03 січня 2020, 11:12
27-28 грудня у реколекційному будинку Марійського духовного центру «Зарваниця» відбувся зимовий з’їзд членів Ордену хрестоносців імені митрополита Андрея Шептицького, який утворюють п’ятий курінь Уладу старших пластунів і двадцятий курінь Уладу пластунів сеньйорів.

Під час зустрічі, в якій взяли участь єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк та єпископ Бучацький Дмитро Григорак, активні члени куреня, до яких входять і священники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, а також студенти Тернопільської вищої духовної семінарії, обговорили актуальні питання щодо розвитку «Пласту» та ділилися власним досвідом праці в організації. Головна мета, яку перед собою ставили учасники зустрічі, – знайти шляхи впровадження та збереження християнських цінностей у вихованні юних членів скаутського руху в Україні.

У суботу всі учасники з’їзду взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку в церкві Пресвятої Євхаристії очолив владика Теодор.

Довідка: Орден хрестоносців – організаційна одиниця «Пласту» – національної скаутської організації України. Орден був заснований шістнадцятьма пластунами у березні 1946 року в місті Траунштайн в Баварії, Німеччина. На сьогодні в курені нараховується близько шістдесяти членів, більшість з яких зосереджена в США та Україні. Серед членів ордену є багато відомих громадських та культурних діячів, військових, політиків, науковців, економістів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next