АКТУАЛЬНО

У Зарваниці відбулося V паломництво працівників лісового та мисливського господарства

Середа, 22 вересня 2021, 11:25
17 вересня, напередодні свого професійного свята, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» зібралися працівники лісового та мисливського господарства Тернопільської області, щоб у молитві та Божій благодаті відзначити цей день.

Участь взяли працівники галузі на чолі з начальником Тернопільського обласного  управління лісового та мисливського господарства п. Олегом Яремком.

У малій базиліці Зарваницької Богородиці відбулася урочиста Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк. Співслужили з владикою адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич, а також священнослужителі, які переймали досвід адміністрування реколекційних центрів, що діють при Марійському духовному центрі: директор Патріаршого дому у Львові о. Ярослав Микитчин, нотар Патріаршого трибуналу, сотрудник у Страдчі о. Петро Проців, виконавчий директор відпустового центру «Місія "Страдецька гора"», сотрудник парафії Святого апостола Петра м. Тернополя о. Тарас Починок.

Після Богослужіння митрополит Василь привітав паломників із професійним святом, висловив щиру подяку за їхню щоденну працю, а також за присутність у святому місця в цей особливий день, щоб  просити  у Господа та Пресвятої Богородиці заступництва на наступний рік. Кращим спеціалістам лісової галузі в нашій області архиєпископ вручив митрополичі грамотами та пам’ятні подарунки, кожному учаснику прощі уділив архиєрейське благословення. Відтак  п. Олег Яремко висловив подяку митрополиту Василію та душпастирям Марійського духовного центру за духовну турботу та молитву, яка лунала цього дня в Зарваниці.

Опісля відбулося освячення води та панахида за Героїв, які віддали життя за незалежність України.

На завершення прощі  паломники взяли участь у спільній молитві в унікальному комплексі  «Український Єрусалим».

www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next