АКТУАЛЬНО

У Зарваниці завершилося VI Всеукраїнське військове паломництво

Понеділок, 22 вересня 2014, 15:54
20 - 21 вересня 2014 року в Марійському духовному центрі, що в Зарваниці на Тернопільщині, із благословення Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) відбулося VI Всеукраїнське військове паломництво.

Участь у прощі взяли близько 900 учасників – військовослужбовці, члени їхніх родин, а також волонтери та миряни. Про це повідомляє Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Захід організував Департамент Патріаршої курії  УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з Міністерством оборони України. Паломництво очолили: владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, владика Василь (Семенюк), Митрополит Тернопільський УГКЦ, та владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ.

 Варто зазначити, що в прощі до Зарваниці взяли участь також і представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державної пенітенціарної служби України та добровольчих батальйонів. Паломництво розпочалося Молебень до Пресвятої Богородиці.  Після цього, співаючи пісню на прославу Діви Марії, військовослужбовці пройшли маршевою ходою до фігури Матері Божої, що в Зарваниці.  Потім всі учасники взяли участь у Хресній дорозі. Кожен капелан проповідував під час однієї з 14 стацій, а військовослужбовці по черзі несли дорогою дерев’яний хрест.

Увечері першого дня паломництва  всі помолилися на Архиєрейській Божественній  Літургії за загиблих військовослужбовців та правоохоронців, після чого відбулася поминальна хода зі свічками. Відтак розпочалися нічні чування. 

Завершилося паломництво наступного дня Архиєрейською Божественною Літургією.  Під час проповіді владика Михайло (Колтун) звернувся до вірних: «Нехай ніколи і нікому в душу не увійде гріх, що порочить людську гідність. У любові очищуймо наше життя через покаяння та добрі вчинки, наповнюймо наше життя жертовністю. Кожен, хто молиться, стає учасником Божого миру. У часи протистояння не забуваймо про особисту відповідальність за тих, які на передовій, та про тих, які в тилу. Молімося про навернення ворогів, бо і вони потребують навернення й спасіння».

Під час Літургії військовослужбовці та всі охочі мали нагоду висповідатися та приступити до Причастя. Після завершення Літургії єпископ Михайло передав старшим груп, які прибули на паломництво, свічку, запалену від лампади Папи Римського Франциска. Цю лампаду Святіший Отець передав для України з приводу сотої річниці від початку Першої світової війни.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next