АКТУАЛЬНО

У Зарваниці завершився п’ятий Всеукраїнський іконописно-живописний пленер

Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:00
7 жовтня в Марійському духовному центрі "Зарваниця" завершився п’ятий Всеукраїнський іконописно-живописний пленер під назвою «Вікно у небо. Зарваниця - 2018».

У соборі Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Божественна Літургія, яку очолив адміністратор собору отець-митрат Дмитро Квич. Співслужив йому сотрудник катедрального собору Верховних апостолів Петра і Павла з Чорткова о. Роман Гарасимів у супроводі хору цього храму під керівництвом регента п. Івана Кікіса.

Після богослужіння о. Дмитро здійснив чин освячення ікон та живописних полотен. Він також від імені Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя (Семенюка) склав щиру подяку митцям за жертовну працю і служіння та вручив їм подячні грамоти.   

«Кожен художник відтворює свій внутрішній світ на полотні, щоб ми з вами змогли побачити і відчути цей світ через його творчість. Перебуваючи у Зарваниці, учасники пленеру кожного дня, перш ніж приступити до мистецької праці, брали участь у Святій Літургії, приймали Пресвяту Євхаристію, дбаючи про стан своєї душі», - підкреслив о. Дмитро.

Мистецький пленер тривав у Зарваниці два тижні. Головною метою такого заходу є відкриття в майбутньому виставкового центру, про який мріяв митрополит Андрей Шептицький.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next