АКТУАЛЬНО

У Заздрості готуються до другої благодійної літньої школи англійської мови

Понеділок, 27 червня 2016, 10:52
24 червня в приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для молоді відбулися організаційні збори учасників другої благодійної літньої школи англійської мови, яка з 4 по 23 липня відбуватиметься в Музейно-меморіальному комплексі імені Патріарха Йосифа Сліпого в селі Заздрість, що на Тернопільщині.

У ході зустрічі директор школи д-р Ірина Іванкович ознайомила курсантів з історією та основними аспектами діяльності Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США (ТСС А), яке є головним організатором і спонсором цього доброчинного проекту.

Нагадаємо, що цього року в літній школі навчатимуться сироти, переселенці, діти воїнів-учасників АТО, семінаристи Тернопільської та Київської вищих духовних семінарій УГКЦ – загалом 22 юнаків та дівчат із шести областей України. Молодь навчатимуть інструктори-носії англійської мови зі Сполучених Штатів Америки. Місце проведення школи вибрано невипадково: родинне обійстя Патріарха Йосифа Сліпого, що його заходами колишньої Голови ТСС А д-р Романи Навроцької (1921-1999) було викуплено у 1990-х рр., повинно було стати духовним та інтелектуальним центром для українців в Україні та на поселеннях. Завдяки таким ініціативам, як літня школа іноземної мови, Музейно-меморіяльний комплекс виконує цю місію: плекати віру і науку – «два крила, якими підноситься людський дух в безкраї простори».  

Додамо, що тритижневе навчання має на меті створити повноцінне англомовне середовище для учнів, які вдосконалюватимуть знання мови на чотирьох рівнях. Захід пройде під патронатом Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ.

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next