АКТУАЛЬНО

У Заздрості відбувся майстер-клас для нових учасників Школи англомовних християнських аніматорів

Середа, 15 серпня 2018, 12:28
Від 9 до 14 серпня на базі Музейно-меморіального комплексу імені патріарха Йосифа Сліпого в с. Заздрість відбувся майстер-клас для нових учасників Школи англомовних християнських аніматорів (ШАХА).

Захід організовано за ініціативи Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США. У тренінгу візьмуть участь 11 юнаків та дівчат з Одеської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської та Київської областей.

Програма майстер-класів передбачала поєднання семінарів, які вели о. Ігор Колісник (ЧНІ), Людмила Небельська та Ірина Іванкович, і практичних занять з культури англомовного світу, бансологогії, рукоділля, ігрології тощо. Під час семінарів слухачі навчалися головних аспектів аніматорства: місіонерства, лідерства та основ педагогіки. Фундаментальним аспектом тренінгу було поєднання євангелізації та навчання англійської мови. Практичні заняття укладено таким чином, аби закласти в майбутніх аніматорів фундамент творчих і креативних організаторів англомовних християнських таборів. Учасники майстер-класу відбули прощу до Зарваницької ікони Божої Матері та провели вечір зустрічі з аніматорами, які вже працюють у ШАХА.

На завершення тренінгу інструктори отримали сертифікати завершення курсу, що дає їм право проведення англомовних християнських таборів.

Нагадаємо, що Школу англомовних християнських аніматорів було засновано в липні 2017 року при благодійній літній школі англійської мови. Минулого року в ШАХА навчалися юнаки та дівчата, які впродовж року пройшли відповідну підготовку – мовну, культурологічну та насамперед духовну. Усе це дало їм змогу реалізувати набуті навички при проведенні англомовних християнських таборів у своїх парафіях, особливо під час  п'ятиденних таборів «Різдво у... липні?», які відбулися 2-6 липня в Одесі та Ковелі, а також дводенного табору «Різдво та Великдень у... липні?» в Дубні.

Як зазначила директор ШАХА Ірина Іванкович, «це був надзвичайно продуктивний тренінг. Учасники проявили себе як творчі, сповнені, працьовиті та енергійні. Особливо тішить те, що географія представляє всі регіони України. Сподіваємося, що ентузіазм та посвяту молодих людей підтримають як духовенство, так і миряни».

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next