АКТУАЛЬНО

У Заздрості провели обряд посвяти у першокласники найменших школярів Школи-колегіуму ім. Патріарха Йосифа

Четвер, 01 жовтня 2015, 10:46
30 вересня 2015 року до Музейно-меморіального комплексу "Рідна хата" Патріарха Йосифа Сліпого, що в Заздрості на Тернопільщині, приїхали першокласники зі своїми вчителями і батьками зі Школи-колегіуму імені Патріарха Йосифа Сліпого в Тернополі. Комплекс у рідному селі Йосифа Сліпого прийняв численну громаду гостей (понад сто осіб), котрі приїхали сюди з важливою справою.

Директор Марія Гуцал та духівник Школи о. Володимир Демчук, який є також головою Комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, провели обряд посвяти в першокласники найменших школярів. Ця урочистість четвертий рік поспіль відбувається 30 вересня, у день, коли Йосиф Сліпий отримав із рук митрополита Андрея Шептицького ієрейські свячення, у день святих дітей: Віри, Надії та Любові, котрі віддали своє життя в мученичій смерті за Христа.

Свято розпочалося Божественною Літургією, яку очолив о.Володимир Демчук. Першокласники прийняли Святе Причастя, опісля пройшов обряд посвячення. Отець зачитав молитву, а кожна дитина підходила до священика, цілувала хрест та хоругву школи. Новий першокласник отримував зелену хустку з емблемою школи та вервицю – подарунок дітям від Митрополита Василя (Семенюка). Опісля відбувся концерт, а потім батьки запросили маленьких учасників свята на смачний чай із солодощами, приготований спеціально для них. отець Володимир провів духовну бесіду з батьками про розуміння дару християнського батьківства. На завершення всі учасники свята відвідали хату-музей, де народився їхній покровитель Патріарх Йосиф Сліпий. Сестри василіанки провели цікаву екскурсію. Діти захоплено слухали про народження і дитячі роки Патріарха, його родину і життя в рідному селі.

Школа-колегіум імены Патріарха Йосифа Сліпого в Тернополі – це школа з християнським нахилом виховання, входить до Асоціації католицьких закладів України, заснована у 2011 році.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next