АКТУАЛЬНО

У Заздрості відбудеться друга благодійна літня школа англійської мови під егідою Товариства «Свята Софія», США

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:46
Вдруге в родинному селі патріарха Йосифа Сліпого Заздрість, що на Тернопільщині, пройде благодійна літня школа англійської мови під егідою Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США (ТСС А) і патронатом Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ.

Цьогоріч у тритижневому курсі, який відбуватиметься 4-23 липня, візьмуть участь 22 юнаків і  дівчат віком 15-21 років із Тернопільської, Львівської, Донецької, Харківської, Черкаської та Житомирської областей.

«Цей проект, що його ТСС А ініціювало з думкою про дітей із родин учасників та загиблих в АТО, біженців, сиріт і семінаристів Тернопільської та Київської духовних семінарій УГКЦ, має на меті згуртувати українську молодь навколо основ життя та діяльності патріарха Йосифа: віри і науки – «двох крил, якими підноситься людський дух в безкраї простори». Інвестиція в молоде покоління – це запорука майбутнього українського народу, про яке завжди дбав Блаженніший Йосиф, а знання іноземних мов він вважав апріорі природною необхідністю. Турбота ж про забезпечення цього майбутнього особливо гостро стоїть в умовах війни, яка поглинає уже тисячі життів молодих українців», - зазначила директор школи Ірина Іванкович.

8 квітня в приміщенні зали сектору мистецтв Тернопільської обласної бібліотеки для молоді відбулося попереднє тестування зголошених для поділу на рівні. За словами І. Іванкович, свідченням потреби в такому проекті є не лише той факт, що на другий курс зареєструвалися учасники минулорічного табору, а й те, що охочих взяти участь виявилося значно більше, аніж у 2015 році. Програма школи передбачає створення повноцінного англомовного середовища, в якому учні на різних рівнях вдосконалюватимуть знання мови на лекціях, що їх вестимуть волонтери зі Сполучених Штатів Америки. Учасники пізнаватимуть американську культуру, історію, а навіть кулінарію. Організатори подбали й про духовний вимір: у програмі школи, яка є екуменічною, – щоденні молитви, вервиця, Хресна дорога, Божественна Літургія англійською мовою. Заплановано екскурсії визначними місцями Західної України.

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next