АКТУАЛЬНО

У Заздрості відбувся другий реколекційно-методичний семінар для вчителів англійської мови

Понеділок, 12 березня 2018, 10:31
“Американська мрія чи...ілюзія?” – під таким заголовком 9-11 березня на базі Музейно-меморіального комплексу імені патріарха Йосифа Сліпого, що в с. Заздрість на Тернопільщині, відбувся другий реколекційно-методичний семінар для вчителів англійської мови.

Захід організовано за ініціативи Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» (США) у співпраці з Менор-коледжем (Філадельфія, США). Захід підтримали Тернопільська обласна державна адміністрація та Теребовлянська районна державна адміністрація.

Шістнадцять учителів із Тернопільської, Львівської та Одеської областей мали нагоду детальніше ознайомитися з історичним феноменом «Американської мрії», її витоками, передумовами виникнення, резонансом у світі, християнськими прообразами Обіцяної Землі та бажанням людини її знайти в туземному житті. Під час семінару учителі могли перевірити свої знання американської історії та культури; отримати методичні посібники з планування уроків про американську мрію; переглянути художній фільм про соціальні виклики деяких етнічних та расових груп в США. 

Окрему увагу було присвячено образу Обіцяної Землі на сторінках Євангелія. Педагоги мали можливість молитися Божественну Літургію, Вервицю та Хресну дорогу англійською мовою, а також відбути прощу до Марійського духовного центру в Зарваниці. Майстер-класи вели о. Тарас Кшик, ЧНІ, та д-р Ірина Іванкович, викладач англійської мови Менор-коледжу (США).

«Уже сама тема семінару закладає критичний підхід до цього феномену. В уяві багатьох,  Америка – через економічний добробут – постає туземною «Обіцяною землею», де мрія легкого життя вдається кожному. Проте ота «Американська мрія» проходила свої метаморфози, деградацію, піддавалася політичним маніпуляціям. Тому під час семінару ми намагаємося об’єктивно підійти до питання не лише з історичної перспективи, але насамперед з площини закладеного Богом прагнення людини до пошуку кращого життя незалежно від географічних обставин. Тут передусім головну роль відіграють очевидно пріоритети та загальнолюдські цінності: християнський корінь Америки, мрія перших пілігримів була далеко не матеріальна, а духовна», - зазначила Ірина Іванкович.

На завершення програми учасники семінару отримали сертифікати та пакет інформаційних матеріалів.

Прес-служба товариства «Свята Софія» США


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next