АКТУАЛЬНО

У Заздрості відбувся перший з’їзд інструкторів Школи англомовних християнських аніматорів

Понеділок, 01 липня 2019, 10:43
З 28 по 30 червня на базі Музейно-меморіяльного комплексу ім. Патріярха Йосифа Сліпого у Заздрості на Тернопільщині проходив перший з’їзд інструкторів Школи англомовних християнських аніматорів (ШАХА).

Захід зорганізувало Релігійне Товариство українців католиків «Свята Софія» США (ТСС А). З’їзд зібрав аніматорів з Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Київської областей. За задумом організаторів, зустріч мала на меті не лише підвищення кваліфікацій через участь у семінарах, але й обмін досвідом діяльности регіональних осередків ШАХА та підбиття підсумків двох років праці.

У програмі події було проведено п’ять майстер-класів, які для аніматорів підготували досвідчені інструктори в царині англомовного таборування: о. Тарас Кшик, ЧНІ; Людмила Небельська та Ірина Іванкович. Усі лекційні науки, практичні заняття, перегляд кінофільму, молитви та богослужіння велись саме англійською мовою. Темою зустрічі стали слова з Євангелія св. Марка (10:14) «Дозвольте дітям приходити до Мене». Доповідачі підготували лекції з ігрології, бюджетування, лідерства, волонтаріяту та педагогіки. Учасники майстер-класу переглянули фільм «I Can Only Imagine» («Можу лише уявити»), взяли участь у практичних заняттях, відбули прощу до Марійського духовного центру в с. Зарваниця, поділилися враженнями від євангелізації англійською мовою серед дітей та молоді.

Юнаки та дівчата, які прибули на з’їзд, працюють в Івано-Франківському, Бродівському та Тернопільському регіональних осередках. Нагадаємо, що Школу англомовних християнських аніматорів (ШАХА) було засновано в липні 2017 року при благодійній літній школі англійської мови у Заздрості. У ШАХА навчаються молоді люди, які впродовж року проходять відповідну підготовку – мовну, культурологічну та насамперед духовну. Усе це дає їм змогу реалізувати набуті навички при проведенні англомовних християнських таборів у різних громадах. Від часу заснування ШАХА провела близько 50-ти англомовних християнських таборів в різних куточках України.

Як зазначила директор ШАХА Ірина Іванкович, «ця зустріч ще раз закріпила у нас переконання в тому, що діяльність школи є не лише актуальна, але і архикорисна. Свідченням цього є те, що чимало громад наслідують місію ШАХА і запозичають наш досвід у євангелізації англійською мовою». 5-денні літні табори Школи англомовних християнських аніматорів відбудуться в Одесі та Львові.

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next