АКТУАЛЬНО

У Збаражі засуджених вчили виготовляти писанки

Середа, 20 квітня 2022, 20:51
У середу, 20 квітня, у Збаразькій виправній колонії № 63 відбулися майстер-класи з писанкарства для засуджених.

Майстер-класи провели Оксана Стельмащук, директор Збаразького міського комунального будинку дитячої та юнацької творчості, та Галина Михальська, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстер народних промислів з художнього бісероплетіння, керівник гуртка «Бісероплетіння» у Збаражі.

Майстрині розповіли про мистецтво писанок, таємниці і тонкощі їх виготовлення. «Писанкарство настільки захоплювало і поглинало відвідувачів, що навіть не відчувався плин часу. Можливо, створені засудженими жінками писанки, були далекі від ідеальних, але світла атмосфера духу воскресіння, відродження і надії, що панувала під час творчого процесу, запам’ятається всім надовго», – розповідають організатори.

Адміністрація державної установи висловлює вдячність за сприяння у проведенні даного заходу  о. Костянтину Пантелей, керівнику відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ, в’язничному капелану установи о. Омеляну Клодчаку та майстриням.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ
за матеріалами Збаразької виправної колонії №63

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next