АКТУАЛЬНО

У Згромадженні сестер Непорочного Серця Марії Фатімської обрано нову головну управу

Понеділок, 03 серпня 2015, 13:07
30-31 липня 2015 року за благословенням владики Василя, Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського, та за участю протосинкела Тернопільсько-Зборівської архиєпархії владики Теодора (Мартинюка) у Головному домі Згромадження сестер Непорочного Серця Марії Фатімської відбулася виборча капітула.

За результатами голосування було обрано головну настоятельку та управу Згромадження.

Головна настоятелька
с. Романа Петрущак

Заступниця
с. Софія Дереш

Дорадниці:
с. Софія Дереш
с. Лукія Романів
с. Святослава Завійська

Секретар і економ
с. Лукія Романів

Сестра Романа Петрущак народилася 22 лютого 1978 року в м. Заліщиках Тернопільської області. У 1995 році прийняла облечини в Згромадженні сестер Непорочного Серця Марії Фатімської, а 29 червня 2000 року склала довічні обіти.

У 2007 році закінчила Південноукраїнський державний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова та література» і здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача української мови та літератури». У 2010 році закінчила Катехитично-педагогічний інститут при УКУ та здобула вищу релігійну освіту за спеціалізацією «Християнська етика».

Проживала в домах Згромадження у містах Івано-Франківську, Зборові та Кіровограді. Останні два роки перебувала в головному домі Згромадження в м. Зборові, виконуючи обов’язки директора та катехита катехитичної школи  імені бл. Зиновія Ковалика при монастирі сестер, куратора музейних кімнат при монастирі та була відповідальною за монастирську бібліотеку.

30 липня 2015 року загальною капітулою обрана головною настоятелькою Згромадження Непорочного Серця Марії Фатімської.

 

Для Департаменту інформації УГКЦ повідомила с. Лукія Романів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next