АКТУАЛЬНО

У Жидачеві, на Львівщині, провели благодійний концерт на будову катедри у Стрию

Понеділок, 10 лютого 2014, 15:03
9 лютого 2014 року з ініціативи Відділу архітектури, культури та сакрального мистецтва Стрийської єпархії у міському будинку культури «Папірник» м. Жидачева відбувся благодійний концерт, кошти з якого будуть скеровані на будівництво катедрального cобору Cвятого апостола Якова у Стрию.

Благодійному концерту передував Молебень, який у храмі Воскресіння Господнього м. Жидачева очолив о. Зеновій Микласевич, голова Відділу архітектури, культури та сакрального мистецтва Стрийської єпархії. Також до молитви долучилися священики Жидачівського деканату на чолі з протопресвітером о. Василем Юрівим. У своїй проповіді о. Зеновій зазначив: «У ці важкі для нашої держави дні люди на Майдані стоять не для того, щоб здобути щось нове, а для того щоб для свого народу повернути надбану протягом століть спадщину. У цьому наміренні ми разом молимося перед чудотворними іконами Матері Божої - Жидачівською та Борусівською, які знаходяться в цьому храмі».

Захід продовжився в міському будинку культури «Папірник». На сцені виступила Державна академічна чоловіча хорова капела «Дудaрик». Диригував Дмитро Кацал, акомпонувала Ірина Суряднова. Крім того, глядачів залу потішив своїм співом Народний фольклорний ансамбль «Кошики» (смт Гніздичів), художнім керівником якого є Володимир Сушко, музичний супровід - Олег Сушко. У концерті прозвучали традиційні українські колядки і колядки різних країн світу. 

На завершення о. Зеновій від імені владики Тараса (Сеньківа), Апостольського адміністратора Стрийської єпархії, вручив учасникам дійства подячні грамоти.

о. Ярослав Турик,
прес-секретар Жидачівського деканату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next