АКТУАЛЬНО

У Жидачеві проведено IV єпархіальний турнір з міні-футболу серед священнослужителів Стрийської єпархії

П'ятниця, 08 травня 2015, 13:15
7 травня 2015 року у м. Жидачів на Львівщині відбувся турнір з міні-футболу серед священнослужителів Стрийської єпархії УГКЦ. Змагання були присвячені вшануванню 150-ї річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Турнір, участь у якому взяли п’ять команд, проходив на ігровому майданчику місцевої дитячо-юнацької спортивної школи. Організатором змагань була комісія «Справедливість і мир» Стрийської єпархії спільно з деканатами Жидачівського району.

Перед початком футбольного турніру його учасники - команди священиків та дияконів, які представляли чотири з п'яти районів, котрі входять у територіальні межі Стрийської єпархії – Стрийський (команди «Стрий-1» та «Стрий-2»), Жидачівський, Городоцький і Перемишлянський, в храмі Воскресіння Господнього, біля стіп Жидачівської чудотворної ікони, яка знаходиться у храмі, помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці, за прославу слуги Божого митрополита Андрея Шептицького.

Після закінчення богослужіння, о 12:00, змагання розпочалися співом Гімну України та спільною молитвою. Турнір проходив за круговою схемою – усі команди-учасниці зіграли між собою по одній грі, тривалість якої – 2 тайми по 10 хвилин. У кожній команді грало по 5 учасників, а змагання обслуговували кваліфіковані арбітри.

Переможцями турніру стала команда Стрийського району «Стрий-2». Склад команди-переможниці: о. Мирон Гринишин, адміністратор катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий, о. Ігор Дорош, сотрудник парафії Святих Володимира і Ольги м. Стрий, о. Олексій Федорович, сотрудник парафії Святих верховних апостолів Петра і Павла м. Стрий та диякони - практиканти катедрального храму Тарас Баран і Роман Федишин.

Решта команд розташувалися таким чином: ІІ місце – Жидачівський р-н, ІІІ місце – Перемишлянський р-н, IV місце – Стрийський р-н «Стрий-1», V місце – Городоцький р-н.

На завершення, відбулася церемонія нагородження. Кожна з команд-учасниць отримала пам’ятні кубки, які вручив о. Василь Юрів, протопресвітер Жидачівського деканату, котрий ще раз привітав переможців і подякував усім священикам, які прибули до Жидачева та взяли участь у турнірі, а також висловив слова вдячності усім, хто посприяв організації змагань.

Також було вручено індивідуальні нагороди найкращим гравцям турніру. Найкращим воротарем було визнано диякона Романа Федишина з команди Стрийського району «Стрий-2», найкращим бомбардиром став о. Остап Юрів з Жидачівського району, який забив у ворота суперників 9 голів. Найкращим гравцем турніру визнано о. Віктора Мельника, адміністратора храму Святого Миколая м. Перемишляни.

Насамкінець, усі священики – учасники змагань, спільно помолилися, заспівавши тропар Пасхи «Христос воскрес» і подякували Богові за вдало проведений день.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next