АКТУАЛЬНО

У Житомирі пройшли благодійні концерти «Богородиця – Покровителька України»

Вівторок, 19 липня 2016, 13:47
У неділю, 17 липня 2016 року, у греко-католицьких парафіях Житомира пройшли благодійні концерти «Богородиця – Покровителька України».

Заходи проходили після Божественної Літургії, після якої парафіяни храму Святого Василія Великого та Введення в храм Пресвятої Богородиці стали учасниками благодійного духовного концерту-молитви «Богородиця – Покровителька України». Програму вела львівська оперна співачка Ольга Жаровська, сопрано, ведуча та автор поетичного тексту.

Під час заходу прозвучали добре та маловідомі, давні та сучасні твори композиторів світу та України на тексти молитов до Ісуса Христа та Богородиці. Основа концерту - класична світська, церковна та оперна музика різних епох і стилів: від далекого XVI до XXI століття. Окрім музики, у програмі прозвучало авторське поетичне слово співачки, в якому передано роздуми над життям людини.

Основна мете проекту – молитва за мир в Україні. Своїми переживаннями у вступній частині концерту поділилася сама співачка: «У цей непростий для України час я раптом чітко усвідомила, що кожна людина, зокрема і я, повинна не чекати, коли хтось прийде і щось зробить за мене для миру в Україні, я просто зобов’язана щось найкраще, що маю, дарувати своєму народові, своїй Батьківщині для їхнього благополуччя. Те, що я найбільше люблю і найкраще вмію творити, – це спів, слово, музика. Тому питань стосовно того, як повинна виглядати та офіра для мого народу, не виникало. Враховуючи, що найголовнішою потребою кожного українця на сьогодні є мир, - мир в Україні, мир у своїй родині, а передусім у власній душі, я створила та представляю в різних містах нашої Батьківщини цю програму. Хочу, щоб у тісному колі парафіян тієї чи іншої Церкви помолитися за мир і за все найкраще для нашої багатостраждальної України та її талановитого працьовитого народу», - зазначила Ольга Жаровська.

Після концерту було проведено збір коштів, які будуть передані воїнам, котрі перебувають у зоні бойових дій, пораненим військовим, що лікуються у військових госпіталях, і тим, хто, повернувшись із війни, потребує духовної і матеріальної підтримки.

Прес-служба Київської архиєпархії

За матеріалами прес-служби парафії Святого Василія Великого

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next