АКТУАЛЬНО

У Житомирі відбувся міжнародний форум «Релігія в глобальному світі»

Неділя, 02 жовтня 2016, 20:30
Ця проблематика доволі екзотична, оскільки соціологи релігії початку ХХ ст. зійшлися на думці, що протягом наступних ста років релігія, або релігійний чинник, зникне з ландшафту людського буття. Але ХХІ століття показало зворотну тенденцію, яку називають «великим поверненням релігії» в суспільне життя. Для нас питання, у чому це повернення і які його ознаки. Тому ми детально говоритимемо про різні аспекти релігії в глобальному світі, в яких нових модифікаціях релігійне життя повертається в суспільне. І ми зібралися на цьому форумі, щоб ретельніше розглянути, що відбувається в планетарному ландшафті в релігійних питаннях.

Сказав диякон Роман Завійський, декан ФБФ УКУ, під час Міжнародного форуму "Релігія в глобальному світі" в Житомирі. Додамо, захід відбувся 29-30 вересня і саме Філософсько-богословський факультет УКУ став його співорганізатором. Більше від 40 науковців та експертів з різних міст і країн зібралися в Житомирі, щоб  обговорити зміну релігійних парадигм у сучасному світі, подискутувати щодо прогнозів на майбутнє.

Разом із ФБФ УКУ організаторами заходу стали Житомирський державний університет імені Івана Франка, Університет Софія (м. Лопіяно-Флоренція, Італія) та Українська соціальна академія ( м. Київ, Україна). Особливістю формату проведення форуму стало те, що учасники мали змогу обговорити свої ідеї із запрошеними провідними іноземними та вітчизняними експертами.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next