АКТУАЛЬНО

У Житомирі сформували перший осередок Лицарів Колумба в місті

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 17:32
13 жовтня 2018 року в парафії Святого Василія Великого УГКЦ у місті Житомир сформували перший осередок лицарів Колумба в місті.

Цього дня у Житомирі було прийнято 5 нових братів. На цю подію спеціально прибули лицарі Колумба із Києва разом зі своїм духівником о. Романом Шуп’яним, ЧСВВ.

Розпочали захід молитвою, яку очолив протоєрей Віталій Сидорук, протопресвітер Житомирський. Після церемонії прийняття нових членів о. Віталій подякував лицарям, які прибули до Житомира, з важливою місією — сформувати перший осередок спільноти "Лицарі Колумба" в місті.

Також душпастир звернувся до нових лицарів: «Вітаю із важливим кроком у вашому житті. Адже сьогодні ви вступили до великої родини католицьких Лицарів, щоби своїм життям проголошувати цьому світу одні із найбільших чеснот: благодійність, єдність, братерство, та патріотизм», — наголосив священик.

Довідка:

Діяльність лицарів Колумба спрямована на допомогу Церкві, членам братства, родинам, молоді, місцевим громадам, а також на підвищення культури життя, особливо в тому, що стосується його збереження. Зокрема, лицарі Колумба організували симпозіум з питань протезування для учасників збройного конфлікту на Сході України, їх психологічну реабілітацію, збір коштів на придбання медичних засобів та обладнання для військових шпиталів, оздоровлення дітей-інвалідів. Окрім місцевих осередків, чималу допомогу надали лицарські ради з Канади та США, в яких помітну роль відіграють представники української діаспори.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next