АКТУАЛЬНО

У Жовкві зустрілися понад 500 учасників спільнот «Матері в молитві»

Понеділок, 11 грудня 2017, 10:47
9 грудня 2017 року в прокатедральному храмі Священномученика Йосафата м. Жовкви Сокальсько-Жовківської єпархії проходив 12-й з’їзд спільнот «Матері в молитві». На території єпархії налічується 55 таких спільнот.

У з’їзді взяли участь представники із 53 спільнот, а це понад 500 вірних. Перед Божественною Літургією вони провели молитовне правило та висповідалися.

Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні зі священиками та дияконами звершив владика Володимир (Ґруца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

У своїй проповіді владика Володимир наголосив: «Кожна жінка носить у собі дар материнства, навіть якщо вона не є біологічною матір’ю. Матері разом моляться та служать Господеві, несуть віру, надію, любов іншим людям, зокрема у своїх родинах, і матері зустрічаються також на спільній молитві, за запевненням Ісуса, де двоє або троє зібрані в Моє ім'я, там і Я серед них. Тим самим вони доповнюють одні одних і підтримують у прагненні святості… Жінка має в Церкві своє покликання і місце, не біля керма, а в серці Церкви, і це великий привілей. Як каже св. Тереза з Ліз'є: «…у серці Церкви я маю бути любов’ю…» Дорога українська мамо, витривай до кінця в доброму, особливо, коли твоя дитина опиниться на хресній дорозі життя, коли біль буде прошивати твоє серце».

На закінчення о. Ярослав Валюх – духівник спільноти «Матері в молитві», склав слова подяки владиці Володимирові, присутнім священикам та всім учасникам за спільну молитву, а пароху храму Святого Йосафата о. Михайлові Ткачіву та парафіянам – за гостинність та допомогу в організації цього з’їзду.

Наступна зустріч спільнот «Матері в молитві» відбудеться під час реколекцій для головних слугинь, які проходитимуть у Великий піст 2018 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next