АКТУАЛЬНО

У селищі Журавно Стрийської єпархії триває християнський англомовний табір «Свіча-Candle»

Середа, 09 серпня 2017, 11:57
У смт Журавно триває духовно-англомовний табір «Свіча-Candle». Він розпочався 2 серпня і триватиме 7 днів. До участі на таборі зголосилося понад 40 учасників з кількох парафій Стрийської єпархії. Це третій поспіль англомовний табір в Журавному. Він є частиною проекту, який був підтриманий фондом «Ginger», у співпраці з парафією Преподобної Параскеви с. Кавське, адміністратором якої є о. Олег Кобель.

Метою проекту є залучення парафіяльної молоді віком 12-15 років, зокрема сиріт для вивчення англійської мови і заняття спортом у двох таборах: англомовного та спортивного напрямків. Аніматорами в таборах є молодь парафії Преподобної Параскеви с. Кавське, семінаристи і студенти.

Програма англомовного табору включає в себе: духовну складову (Божественна Літургія, спільна молитва), вивчення англійської (лекції, вільне спілкування) та розваги (спорт, постановка вистав, написання пісень тощо) Кожен день відрізняється від іншого тематично. Так, у таборі був день тварин, день професій, екологічний день, романтичний день та ін. Згідно з цими темами виголошувалася проповідь на Літургії, проходили гутірки, ігри і ставилися вистави на ватрі. Хотілося б відзначити активність учасників табору і самовіддачу членів управи, які намагаються зробити день цікавим і корисним.

Наступним табором, що розпочинається відразу після «Свіча-Candle» буде «Свіча-Спорт» для молоді віком 12-15 років, а відтак ще один такий табір для дітей віком 9-12 років. Парафія Преподобної Параскеви висловлює щиру подяку фонду «Ginger» та Львівській освітній фундації за підтримку нашого проекту, завдяки якому більше сотні дітей та молоді матимуть цікавий і корисний відпочинок.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next