АКТУАЛЬНО

У Жужелянах відсвяткували 125-річчя Згромадження Сестер служебниць Непорочної Діви Марії

Вівторок, 29 серпня 2017, 16:05
28 серпня 2017 року на свято Успення Пресвятої Богородиці Сестри служебниці Непорочної Діви Марії відзначили свій 125-літній ювілей. Святкування відбувались у храмі Воскресіння Господнього с. Жужеляни.

Святу Літургію та Молебень до Преподобної Йосафати відслужив місцевий парох о. Олексій Яворський. У вітальному слові з нагоди урочистостей отець привітав присутніх із подвійним святом і зазначив, що кожна сестра Згромадження бере на себе велику відповідальність та ношу служити Христові й  українському народові на тому місці, куди була покликана.

На святкування прибуло багато сестер із різних куточків України, а також з-за кордону, зокрема з Польщі та Словаччини. Радо вітали сестри служебниці свою новообрану Генеральну настоятельку Згромадження с. Софію Лебедович, Генеральну заступницю с. Боніфатію Дяків, заступницю провінційної настоятельки с. Емілію Вандич.

Сестра Софія привітала присутніх зі святом і нагадала, яке велике значення для Згромадження має жужелянська земля як колиска сестер служебниць. Адже саме тут, у цьому храмі, на свято Успення Пречистої Діви Марії, поруч із Йосафатою Гордашевською стояло сім дівчат, які у своєму серці відчули поклик Христа іти за ним, а зараз ми маємо вже сім провінцій по всьому світі.

Свято закінчилося молитвою за мир в Україні, мируванням і спільною фотографією.

 

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next