АКТУАЛЬНО

У з’їзді руху «Матері в молитві» в рамках прощі до Патріаршого собору взяли участь близько 1,5 тисячі осіб

Субота, 17 серпня 2013, 18:22
У з’їзді руху «Матері в молитві», який відбувся 17 серпня в Міжнародному виставковому центрі в Києві, взяли участь близько 1,5 тисячі осіб. Захід відбувся в рамках прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Під час з’їзду учасники дякували Богові за численні дари та заносили до Нього молитовні прохання. З’їзд закінчився урочистою Літургією, яку відслужив о. Василь Білаш, голова Комісії УГКЦ у справах мирян.

Координатор міжнародного молитовного руху в Україні «Матері в молитві» Віра Чмелик зазначає, що не сподівалася на таку велику кількість учасників. «Я мала інформацію, що в заході візьмуть участь близько 300 осіб. Сьогодні зареєструвалося 730, в залі було понад 1 300, а решта - стояли під дверима, бо охорона не впустила їх до приміщення з огляду на безпеку… На відміну від наших попередніх з’їздів, на цей прибули "Матері в молитві" з усього світу. До нас приїхали люди з Хорватії, США, Італії та інших країн. Ми є скрізь, де є УГКЦ», – зазначила вона.

«Постійно творяться нові спільноти - я не встигаю їх реєструвати. Зараз в Україні є понад 1 200 спільнот "Матері в молитві". Ми маємо понад 30 тисяч осіб, які утворюють ці спільноти. Ні один мирянський рух не розвивається так активно, як "Матері в молитві", і це тільки тому, що ми не шукаємо своїх планів, а намагаємося творити волю Божу, а Божі плани – це завжди тайна», – розповідає п. Віра.

Вона також зазначила, що з нагоди освячення собору «Матері в молитві» хочуть подарувати головному храму УГКЦ мозаїку жінок-мироносиць.

Новопризначений духовний провідник руху в Україні о. Зиновій Хоркавий каже, що сьогодні цей рух дуже актуальний в Україні, бо як ніколи є потреба молитви за молодь. «Рух "Матері в молитві" – це скарб для Церкви, тому що це найбільша духовна спільнота. Її місія дуже актуальна, бо за дітей, за молодь теперішню потрібно дуже молитися. Сучасна молодь має дуже багато спокус… Для мене як для духівника найважливіше – це духовний провід спільноти, починаючи з опіки над парафіяльними спільнотами і закінчуючи служінням на загальноцерковному рівні: сповідь, причастя, реколекції, різні зустрічі, молебні – усе, що для них потрібно», – зазначив о. Зиновій.

Департамент інформації УГКЦ

Фото Тарас Гринчишин
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next