АКТУАЛЬНО

У Золочеві відзначили 30-річчя виходу УГКЦ з підпілля

Середа, 19 червня 2019, 09:35
Минулими вихідними у золочівських храмах Святого Миколая та Вознесіння Господнього, якими опікуються отці василіани, провели заходи з нагоди 30-річчя виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви.

Цими днями жителі та гості міста мали можливість не лише взяти участь у Святих Літургіях і нічних чуваннях, які проходили за участю священнослужителів, які душпастирювали і в роки заборони української Церкви, а серед них і добре відомий золочів’янам довголітній ігумен Золочівського монастиря (ЧСВВ) о. Володимир Палчинський, на час теперішній священнослужитель храму Царя Христа, що в місті Івано-Франківську; о. Павло Яхимець, довголітній ігумен Василіанського монастиря та настоятель храму Пресвятої Трійці у столиці Литви – Вільнюсі (на цей час помічник пароха в Івано-Франківську) та о. Мелетій Батіг, настоятель Василіянського монастиря у місті Бар, що у Вінницькій області.

Водночас, це був і молитовний спогад про першу Службу Божу, яку під хрестом біля церкви Вознесіння ГНІХ 11 червня 1989 року відправили василіанські священнослужителі: отці Володимир Палчинський та Віталій Дудкевич. А наступної неділі цього ж року разом із вірними під хрестом молилися о. Ігор Возьняк (тепер архиєпископ і митрополит Львівський) та отці Іван Білик та Андрій Паньків.

Вірні цими днями можуть вшанувати мощі святого Йосафата Кунцевича та ікону святого Йосафата, виставленими на цей час у храмі Вознесіння ГНІХ, які привезли до Золочева священнослужителі-підпільники.

Повідомила Галина Мельник

 

На світлині: священнослужителі з підпілля о. Володимир Палчинський та о. Павло Яхимець з привезеною іконою


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next