АКТУАЛЬНО

Учасники АТО та їхні сім’ї проходять реабілітацію в Зарваниці

Субота, 06 серпня 2016, 16:46
Від 1 до 5 серпня в Марійському духовному центрі в Зарваниці проводилася психологічна та духовна реабілітація учасників АТО та членів їхніх сімей. Отримати духовну та моральну підтримку прибуло близько 60 осіб із Тернополя, Хмельниччини, Івано-Франківщини та Нікополя.

Згідно з програмою заходу відбулися групові зустрічі з психологами та військовим капеланом. Учасники проводили спільно час, трапези, переглядали фільм та грали футбол, молилися біля чудотворної ікони, на Хресній дорозі, брали участь у Святій Літургії. Для дітей проводилися розважальні програми за участю аніматорів.

Як повідомляє військовий капелан о. Микола Квич, під час тематичних зустрічей з учасниками АТО були порушені такі теми: «Інстинктивна реакція у стресовій ситуації», «Стрес і вплив на людину», «Сім’я як система», «Розподіл ролей», «Безпечна людина – друг» та інші. «Особливо важливе в цьому всьому – це адаптація людини до життя у світі та сім’ї», - каже священик-капелан.

«Цього року також присутній психолог, який працює з тими, хто втратив одного із членів сім’ї, - каже о. Микола Квич, - зокрема з матерями і жінками, які втратили синів та чоловіків на війні».

5 серпня розпочався другий тур, на який прибуло близько 40 учасників.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next