АКТУАЛЬНО

Учасники Форуму молодих журналістів визначили найважливіші завдання церковних ЗМІ

П'ятниця, 11 грудня 2015, 16:13
Другий день Форуму розпочався презентацією інтернет-проекту УГКЦ «Живе Телебачення».

Анна Остапенко, продюсер проекту, розповіла про покликання та цілі, які ставить перед собою команда. Зацікавив показ інтернет-сторінки zhyve.tv, де зібрано відео Живого ТБ, створені професійно й орієнтовані не тільки на вірних УГКЦ. До прикладу, фільм «Капелани» є актуальним для всіх українців сьогодні.

Про підсумки дводенної зустрічі журналістів-християн у Брюховичах, що поблизу Львова розмовляли на круглому столі, який відбувався за участі Департаменту інформації УГКЦ. Усі охочі мали можливість поділитися думками-порадами на тему «Як релігійним ЗМІ ефективно спілкуватися з молоддю за допомогою медіа?"

Отець Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ, наголосив, що від якості наших медіа частково залежить майбутнє Церкви. Часто шлях до серця лежить через медіа. Тому Церква повинна не з «висоти пташиного польоту» розказувати, як потрібно жити, які вчинки робити. Отець закликав опуститися до молодих людей, притулити їх до себе, зацікавити, а не кидатися з осудженням.

Священнослужитель навів у приклад діяльність «Живого Телебачення», яке притягує до Церкви «обличчями». Коли людина бачить конкретних активних, емоційних людей, вона перестає жити стереотипами. Завдання християнських ЗМІ – показувати Церкву справжньою, такою яка вона є, тих людей, що є в ній. Але не забувати робити це професійно. Головний редактор сайту «Духовна велич Львова» Анна Грапенюк розповіла про власні висновки з форуму. Найважливіший: не боятися порушувати складних тем - релігійний журналіст повинен давати відповіді на складні питання, які виникають.

Серед представників Форуму молодих журналістів-християн, який відбувся 10-11 грудня в Брюховичах біля Львова, були учасники з Одеси, Івано-Франківська, Києва, Ужгорода та інших куточків України.

Сніжана Креховецька

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next