АКТУАЛЬНО

Учасники молодіжної спільноти архикатедри Тернополя власноруч готують обіди для потребуючих

Четвер, 22 жовтня 2020, 10:23
Коронавірус змінив життя людей усієї Землі. Саме він змусив нас ховатися по домівках, вселив у душі страх за своє життя, зневіру в серця. Однак ковід вказав нам на справжню сутність людини, яка полягає в любові.

Цей вірус став поштовхом до харитативного служіння спільноти «Діяння апостолів». І, як кожна справа, все почалося з малого: декілька учасників на чолі з лідером спільноти долучилися до акції, створеної отцями тернопільського архикатедрального собору для допомоги людям, які втратили роботу, залишившись без засобів для існування, безпритульним. Згодом охочих допомагати з’явилося дедалі більше і вони наважились на, здавалось би, таку маленьку, однак насправді таку велику для них справу – роздавати їжу безхатькам і допомогти матеріально тим, хто цього потребує. Так утворився у спільноті «Діяння апостолів» «Штаб ДА», основним напрямом якого обрано допомогу безпритульним і тим, хто опинився у скрутному становищі.

За словами самих учасників «Штабу ДА», спочатку було страшно, адже ніхто не знав, чи вистачить коштів, чи будуть завжди люди, котрі фізично зможуть допомогти приготувати та розвезти їжу потребуючим. Однак з Божою допомогою вже шостий місяць їм вдається нагодувати щоразу більшу кількість знедолених. Вони шукають і їх знаходять люди, котрі потребують ліків чи хоча б базового набору продуктів.

«Штаб ДА» має чітку структуру, що допомагає якісно та чітко організовувати роботу. Відповідальною за штаб є Леся Савка, котра координує всі процеси: кухню, водіїв, ведення фінансової звітності. Леся щиро розповіла про радість від служіння, труднощі, які доводиться долати і про плани на майбутнє: «У час карантину ми із модераторами спільноти «Діяння апостолів» відчули особливу потребу в служінні нужденним, адже саме в них насамперед бачимо Христа. Тоді лідер спільноти Олег Заєць за власний кошт закупив продукти та завіз їх бідним на Великдень. І після того вже був сформований волонтерський штаб. Спочатку я була відповідальна за приготування їжі, а згодом погодилася бути відповідальною за цю харитативну діяльність. Як і в будь-якому служінні, маємо потребу в людському ресурсі, адже треба комусь усе приготувати. Також у нас немає одного приміщення, де б ми могли готувати, і кожен варить у себе дома, що створює труднощі для водіїв, які збирають страви і відвозять потребуючим. Звичайно, є і фінансова проблема, бо все це відбувається за  пожертви. Тому, якщо хтось бажає підтримати нас коштами, допомогою у приготуванні та розвезення їжі, ми тільки «за». Не планую покидати цього служіння, втримати його та розширити. Надіюся, що будемо співпрацювати з різними організаціями. Надіємося, що вдасться реалізувати все задумане».

Для учасників спільноти «Діяння апостолів» надзвичайно важливою є підтримка церкви, зокрема їх духівника отця Романа Демуша, який сам бере участь у харитативній діяльності: «Дякую нашій молоді за цю прекрасну ініціативу, бо з ними і від них вчуся діяльної молитви, вчуся робити добро! Направду, я захоплений діяльністю нашої молоді, як вони цілою спільнотою заангажувалися до цього харитативного служіння. Вони інвестують власний час і готують теплі обіди власним коштом - це свідчення діяльної любові до ближніх. Я дякую їм за нагоду послужити бідним, бо «бідні - наше багатство»! Через служіння цим людям ми вчимося більше цінувати те, що маємо. Часто вони потребують просто уваги, і їх зворушує, що цю увагу і турботу їм дають молоді люди. Також дякую усім своїм підписникам в інстаграмі, які неодноразово відгукувалися на наш заклик у зборі продуктів та одягу для потребуючих», - каже отець Роман.

Учасники спільноти говорять, що допомагати можна завжди і всюди, якщо не ділом, то словом, тим паче, що зараз є багато благодійних акцій, організацій, до яких можна долучитися. Зокрема, цієї осені Глава УГКЦ Блаженніший Святослав закликав усіх до безстрокової акції «Нагодуй бідного», головний день якої 15 листопада. Під час акції при парафіях кожен охочий зможе долучитися до формування продовольчих кошиків для знедолених. Таким чином маленький крок допомоги кожного переростає у велику подорож діяльної любові до ближнього.

Зоряна Піндера, членкиня молодіжної спільноти «Діяння апостолів»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next