АКТУАЛЬНО

Учасники Міжнародної прощі родин мігрантів прийняли таїнство Єлеопомазання

Вівторок, 12 серпня 2014, 16:38
Учасники IX Міжнародної прощі родин мігрантів прийняли Єлеопомазання в Підгайцях на Тернопільщині.

Духівник прощі о. Антон Борис відзначив, що через таїнство Єлеопомазання Бог в особливий спосіб лікує кожну людину, яка з вірою приступає до нього. “У цьому святому таїнстві ми, християни, хочемо засвідчити нашу віру, що єдиний Ісус Христос може зцілити наші зранені душі і тіла. Це таїнство можемо приймати як на зцілення нашої тілесної недуги, так і на зцілення нашої душі”, - підкреслив священик.

Духівник відзначив, що помазання єлеєм різних частин тіла має певний сенс. «Коли ми помазуємо єлеєм наше чоло, то просимо Бога, щоб просвітив наш розум, подарував нам мудрість. Коли ми помазуємо очі, то просимо Бога, щоби зцілив наш зір і подарував нам духовні очі. Ми помазуємо наші вуста, щоб Господь у цьому таїнстві зцілив їх, щоби ми не сіяли в серці осуд, нарікання, зневагу, гнів, а сіяли любов, доброзичливість, прощення і мир», - сказав о. Антон.

У Сарниках паломників вітала парафія храму Святого Преображення Української Автокефальної Православної Церкви. Настоятель храму о .Іван Пащин побажав учасникам прощі, щоб їхня дорога була благословенна Богом, і щоб в Україні панував мир.

Інфоцентр ПМВ УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next