АКТУАЛЬНО

Учасники Руху християнських сімей роздумували про важливість спілкування в шлюбі

Четвер, 21 грудня 2017, 21:32
Чергова зустріч РХС, що діє при Луцькому монастирі Василія Великого, була присвячена ролі, важливості та значенню спілкування в шлюбі.

На ній обговорювали поради зі Святого Письма, а також практичні кроки, які можуть допомогти подружжю покращити процес спілкування для розуміння одне одного та підтримки єдності у шлюбі. Згідно із наведеною на зустрічі статистикою, 95 відсотків шлюбів розпадаються внаслідок браку спілкування, у середньому подружжя якісно спілкується дві хвилини на добу, а спілкування з дитиною триває 30 секунд на добу.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що справжню причину розпаду шлюбу багато подружніх пар дізнається чи то усвідомлює вже після його розірвання, насамперед, через те, що свої сімейні проблеми обговорюють із друзями, батьками, психологами і навіть адвокатами, але не між собою. Сім’ї, які будують своє життя на християнських засадах, переконані, що багато членів подружжя забувають, що проблеми, які виникають між ними, є наслідком  їхніх дій чи бездіяльності, і вирішення цих питань слід шукати в колі сім’ї та з допомогою Бога.

Виходячи з власного досвіду, учасники зібрання розробили практичні поради для сімей. У запропонованих правилах і принципах спілкування, зокрема, ідеться про вміння слухати та швидко миритися, бути щирими і чесними, сміливими та відвертими, не оцінювати, а розуміти, не сперечатися, а ділитися думками.

Зустрічі Руху християнських сімей у Луцькому монастирі відбуваються раз на місяць. Вони дають можливість спільно з іншими сім’ями рухатися до поставленої мети — плекати та поширювати християнські принципи для побудови міцної та щасливої родини, ділитися досвідом між подружжями та вчитися досконало розуміти одні одних.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.lutsk.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next