АКТУАЛЬНО

Учасники семінару ПМВ відвідали музей Шевченка в Каневі і відслужили панахиду на Тарасовій горі

Середа, 30 липня 2014, 11:15
Учасники духовно-формаційного семінару ПМВ для підвищення кваліфікацій місіонерів-отців, які опікуються вірними в країнах, де немає церковних структур УГКЦ, відвідали Шевченківський національний заповідник у Каневі.

Священики УГКЦ, які приїхали на семінар з 11 країн,  на чолі з головою ПМВ владикою Йосифом (Міляном) відслужили панахиду на Тарасовій горі біля могили Шевченка, відвідали музей поета і Тарасову хату. 

Владика Йосиф відзначив, що в УГКЦ Тарас Шевченко дуже шанований. “Це справді пророк. Христос як Син Божий врятував людство, а Шевченко своїм словом врятував українську націю від забуття і знищення. Він прийшов у світ, мабуть, у найважчі моменти життя української нації – кріпацтво, неуцтво, злидні, а тут низенький чоловік потряс цілу Російську імперію своїм талантом писати і малювати, - талантом бути собою і бути великим сином свого злиденного тоді народу”, - сказав єпископ.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next