АКТУАЛЬНО

Учасники Третього молитовного сніданку в Дубні підтримали ідею створення пам’ятного знаку Десяти Божим заповідям

Четвер, 09 грудня 2021, 11:42
8 грудня у Дубні представники влади, духовенства ПЦУ, УГКЦ, протестантських Церков і громадськості міста зібралися на Третій духовний сніданок.

Кожної другої середи місяця відбувається молитовне читання Святого Письма і тематичне обговорення в колі духовенства і депутатів, очолюваних міським головою п. Василем Антонюком. Цього разу на зустрічі роздумували над різдвяною тематикою “Ісус – надія світу”. Грудневий молитовний сніданок тематично провадив о. Андрій Коваль, парох храму Вознесіння Господнього УГКЦ Дубна. На основі Євангелія від Матея було було підготовлено розважання про воплочення Бога і входження Його в людську історію і про те, що людина покликана до обожествлення. Бог приходить на землю, щоб людина піднялася на небо, а на прикладах Марії і Йосифа вчимося приймати і виконувати волю Творця.

Під час обговорення присутніми було порушено дуже глибоку та серйозну проблему «Різдво без Христа». Зважаючи на певні світові тенденції, духівники вбачають значну небезпеку в нівелюванні релігійної основи свята Різдва Христового. Тому закликають приділяти якомога більшу увагу духовному вихованню дітей у сім’ях та школах, проведенню культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на відродження духовних цінностей, сприяння становленню та духовному розвитку сучасної молоді.

Також учасники духовного сніданку прийняли звернення, у якому підтримали ідею створення в Дубні пам’ятного знаку Десяти Божим заповідям, котрі є спільними для всіх християнських конфесій, у рамках окультурення місцевості навпроти колишньої виховної колонії – облаштування там відпочинкової зони та своєрідного духовного куточка. Завершився захід спільною молитвою.

lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next