АКТУАЛЬНО

Учасники VIII Міжнародної пішої прощі мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці прийняли таїнство Єлеопомазання в Уневі

Середа, 07 серпня 2013, 13:21
Учасники VIII Міжнародної пішої прощі мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці прийняли таїнство Єлеопомазання в Унівському храмі Вознесіння Господнього.

Перед уділенням Таїнства до паломників за допомогою скайп-зв’язку звернувся виконавчий секретар Пастрально-місійного відділу УГКЦ о. Василь Поточняк.

“У таїнствах Єлеопомазання, Сповіді та Євхаристії, а також на прощі відбувається зцілення любов’ю і вірою. Через Єлеопомазання Бог приходить до нашої душі, а тому так необхідно бути чистими душею. Бог зцілює наше серце. Він хоче ще раз нам пригадати: тебе, дитино, люблять. Дорогі паломники, коли ви відкриєте своє серце через покаяння, наблизитеся до Господа, то, не майте в цьому жодного сумніву, ще сьогодні будете зцілені у вірі в Бога”, - наголосив о. Василь.

В Унівській лаврі прочан зустрів її ігумен о. Теодор Мартинюк. Після спільної молитви о. Теодор привітав паломників, відзначивши, що багато людей приходять до Унева на прощу, але це перша проща за 20 років, яка проходить через Унів.

“Прочанська дорога – це такий шлях, який провадить до Царства Небесного. Ви щасливі, що вибрали такий шлях. Може, складний, може із труднощами. Пройти від Самбора до Зарваниці – це не звичайна дорога. Це дорога Божої благодаті, яка потім протягом цілого року дає свої плоди”, - відзначив ігумен лаври.

У VIII Міжнародній пішій прощі мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці беруть участь заробітчани з 9 країн: Чехії, Греції, Нідерландів, Італії, Росії, США, Швеції, Австрії, Словаччини, а також паломники з різних регіонів України, зокрема з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Вінницької, Кіровоградської та Київської областей. Загалом із Самбора вирушило 276 осіб.

Нагадаємо, VIII Міжнародна піша проща мігрантів та їхніх родин триває від 2 до 11 серпня. Організатор прощі - Пасторально-місійний відділ УГКЦ і Благодійний фонд "Карітас" Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next