АКТУАЛЬНО

Учасники XVIII Міжнародного конгресу БФ «Реновабіс» активно обговорюють події в Україні

Четвер, 04 вересня 2014, 21:27
3 вересня 2014 року в німецькому м. Фрайзинг поблизу Мюнхена (Німеччина) розпочався щорічний XVIII Міжнародний конгрес, організований БФ «Реновабіс». Цього року учасники заходу роздумують на тему «Церква - медіа- суспільна думка».

Учасниками цієї події є близько 340 осіб різних конфесій із Грузії, Словаччини. Болгарії, Росії, Білорусі, Німеччини, Польщі, Румунії, Вірменії та інших країн. Серед учасників - єпископи, священики, ченці та миряни. Так, зокрема, участь в роботі Конгресу бере Архиєпископ Львівський РКЦ Мечислав (Мокшицький),  Апостольський екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії владика Петро (Крик), Ординарій Вітебської дієцезії РКЦ у Білорусі владика Олег (Буткевич). Українську Греко-Католицьку Церкву на Конгресі представляє близько 15 осіб.

Перший день Конгресу розпочався з прес-конференції  для журналістів в будинку  кардинала Дофнера, Архиєпископа Мюнхена та Фрайзинга. Після вітального слова о. Штефана Дармана із Фрайзинга відбулася презентація професора Александра Філіповіча з Мюнхена на тему «Церква - комунікація-суспільство. Медіа-етичні ідеї для церковної медіа-праці».

Згодом відбулася дискусія провідних церковних медіа-експертів  на тему «Церква і медіа – медіа і Церква». Неодноразово провідною темою обговорення протягом першого дня роботи Конгресу була ситуація в Україні. Зокрема, учасники дискусії зійшлися на думці, що російські ЗМІ подають багато неправдивої інформації та поширюють її в Європі. Однак українські мас-медіа є дуже кваліфікованими і відіграють зараз важливу роль в Українській Державі. Також учасники дискусії стверджували, що саме російська пропаганда збудувала цей конфлікт і вона сильно впливає на людей, які мало про нього знають. Таким чином населення на сході України потрапляло під значний вплив російської пропаганди. Представники БФ «Реновабіс» заявили, що будуть і надалі підтримувати Церкви в Україні.

Завершився перший день цього заходу вечірньою молитвою в каплиці.

Додамо, що XVIII Міжнарожний конгрес БФ «Реновабіс» триватиме до 5 вересня. Щороку Фонд проводить акцію солідарності німецьких католиків з людьми з Центральної та Східної Європи - Міжнародний конгрес у своїй садибі у Фрайзингу. Ці засідання за дорученням Конференції Єпископів Німеччиини започатковані 1997 року. Різні заходи за участю учасників з усіх частин Європи слугують місцем обміну інформацією та дискусій про важливі події в Церкві та суспільстві в Центральній, Східній та Південній Європі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next