АКТУАЛЬНО

Учасниці Надзвичайної генеральної капітули зустрілися онлайн із Блаженнішим Святославом

Четвер, 25 березня 2021, 13:56
На запрошення с. Софії Лебедович, генеральної настоятельки Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, 23 березня провів зустріч із сестрами служебницями, які проводять Надзвичайну генеральну капітулу онлайн.

Сестра Софія Лебедович привітала Главу Церкви та подякувала йому за  можливість цієї зустрічі, на якій зібралися сестри-делегатки Згромадження з усього світу: «Для нас це великий дар і знак Божого проводу та чування над нами. 23 березня – це  день народження нашої блаженної мучениці Тарсикії, день смерті нашої довголітньої головної настоятельки матері Вероніки Ґарґіль, яка провадила згромадженням 27 років у надзвичайно тяжких воєнних і повоєнних обставинах, а також важлива історична дата для всієї нашої Церкви, бо того дня наш Синод обрав вас на Отця і Главу нашої Церкви. Благодаримо Господа за  десятиліття вашого відданого служіння у проводі нашої Церкви. Дякуємо вам за жертовне служіння і просимо Господа про силу з висот та здоров’я в тому нелегкому служінні.... Нехай Пресвята Богородиця провадить вас своєю материнською рукою та покриває своїм покровом!».

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, звернувся до учасниць Капітули та відзначив, що сестри служебниці від початків являли материнське обличчя Церкви всюди, куди приходили служити нашим людям. «Роль сестер служебниць є дуже велика. Гасло "Іти туди, де найбільша потреба", покликала сестер у ті місця, де народові було найтяжче. Через сестер там була і наша Церква, і Господь Бог, який простягав руки до свого народу. Блаженніший подякував сестрам від себе та всіх єпископів, священників та всіх вірних, складаючи їм подяку за віддану працю для добра народу. Тема Капітули "Конституція – дороговказ до святості" – це погляд у майбутнє. Ми дбаємо про дороговказ до святості, осучаснений. Є нові способи, як будувати спільноту, як дбати про покликання, як допомогти молодій дівчині реалізувати своє покликання до богопосвяченого життя. Конституція – це головний документ, який сестри мають в руках, коли складають вічні обіти», – зауважив Отець і Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав пообіцяв, що буде супроводжувати сестер у молитві і підтримкою, і увагою, і присутністю, бо хоча ми є в різних культурах, мовах, але об’єднані однією місією. Глава УГКЦ побажав плідності у нашому служінні. Бог робить плідною людську душу і нашу працю. Ми працюємо, але Господь плодоносить. Господь хоче подарувати нам святість. Предстоятель УГКЦ заохотив бути сміливими, не боятися дискутувати і бути щирими та висловив сподівання, що Святий Дух, який є духом єдності, буде провадити сестер у їхніх нарадах.

Генеральна настоятелька подякувала Блаженнішому Святославу за слово підтримки і підбадьорення та свою подяку висловили сестри з кожної провінції: Сербії, Польщі. Словаччини, Каніди, США, Бразилії та України.

Нехай блаженна Йосафата заступається перед Господом та випрошує для вас та всієї нашої Церкви потрібних ласк. Наприкінці зустрічі Блаженніший Святослав уділив учасницям своє архиєрейське благословення.

Сестри служебниці


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next