АКТУАЛЬНО

Учасниці спільноти «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії здійснили XIV паломництво до Зарваниці

Середа, 19 травня 2021, 12:28
15-16 травня відбулося XIV паломництво учасниць руху «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії до Зарваниці.

З благословення митрополита Василія Семенюка, дотримуючись карантинних обмежень та санітарних норм, група матерів та члени їхніх родин подолали майже шістдесят кілометрів з Тернополя до Марійського духовного центру, жертвуючи за щасливу долю своїх дітей, всієї України, за медпрацівників та хворих на коронавірусну інфекцію. Очолив пішу ходу духівник руху о. Василь Чамарник разом з о. Іваном Гуменюком та о. Остапом Любінецьким.

Традиційно в суботу ввечері в каплиці Всіх святих українського народу, що біля парафіяльного храму, відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Після богослужіння владика подякував паломникам за свідчення великої віри, яка протягом багатьох віків в особливий спосіб проявлялася у цьому святому місці. «І хто б сюди не приходив, завжди може збагатитися вірою, тому що Мати Божа завжди нас тут чекає» - сказав архиєрей. Також він висловив особливу подяку матерям за любов, терпеливість, надію, за «тихий, іноді нікому незнаний молитовний подвиг», адже кожну молитву матері Господь вислуховує.

16 травня, в неділю мироносиць, на подіумі Марійського духовного центру відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, в якій за допомогою онлайн-трансляції єднались сотні матерів, що не мали нагоди взяти безпосередню участь у прощі. Після Літургії владика Теодор сердечно привітав усіх жінок з Неділею мироносиць, що є святом кожної жінки, дівчини, та подякував організаторам пішого паломництва матерів: духівнику руху «Матері в молитві» о. Василю Чамарнику та п. Ользі Білик.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next