АКТУАЛЬНО

Участь ЦДОВС “Надія” УГКЦ в зустрічах глухих-католиків в Польщі.

Субота, 04 травня 2019, 22:53
З 17 по 19 травня в Польщі (Люблінєц-Ченстохова) відбудуться чергові зустрічі спільнот європейських глухих-католиків. Захід організований очільниками спеціального душпастирства глухих Польщі і спрямований на ознайомлення з практикою і підходами до служіння в різних частинах Європи.

Попередні зустрічі в Римі (2015) і Празі (2017) продемонстрували неабиякий інтерес до такого виду пастирства серед проводу Католицької Церкви: єпископів, кардиналів, і представників різних організацій, фундацій тощо. Різнорідність форм і методів у літургійній практиці серед нечуючих, акцент на розвитку жестів, залучення нечуючих до важливих ролей в здійсненні місії Церкви - усі ці контексти праці вказують на потребу обговорення і застосування спільних напрацювань для успішної праці у Церкві.

Центр душпастирства осіб з вадами слуху “Надія” УГКЦ вже 10 років бере участь у таких симпозіумах і конференціях. Ми так само представляємо свій досвід викликів для душпастирства глухих в Україні. Проведення презентацій і аналізу ситуації в контексті глухих УГКЦ  на таких заходах дозволяє нашій Церкві крок за кроком інтегруватися в освітньо-душпастирське поле взаємодії серед нечуючих  Європи.

Крім Центру ДОВС “Надія” в симпозіумі від України візьмуть  участь представники спільнот нечуючих УГКЦ, які  готують свої презентації і  очікують на нові знайомства в середовищах глухих Європи.

о. Олег Лазуркевич,
директор Центру душпастирства
осіб з вадами слуху “Надія”УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next