АКТУАЛЬНО

Учні катехитичних шкіл Сокальсько- Жовківської єпархії зібралися на з’їзд

Середа, 18 червня 2014, 14:36
17 червня учні катехитичних шкіл єпархії разом зі своїми наставниками зібралися на цьогорічний з’їзд у м. Львові під назвою «Ми є діти Божі».

У гарнізонному храмі Cвятих апостолів Петра і Павла владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, духовенство, сестри-монахині та катехити помолилися разом зі своїми учнями Акафіст до Богородиці.

Архиєрей сказав слово про важливість виховання молодого покоління в християнському дусі та в любові до України. Владика закликав черпати мудрість з Євангелія про єдність християн, а також з авторитетних слів «єднайтеся, брати мої» Тараса Шевченка. Далі владика пояснив, яким має бути мир на противагу війні: «Мир з Богом, мир з ближнім, мир у стані без гріха. Щоб ми були милосердні, вчилися прощати, були зичливі одне до одного, щоб ми були братами і сестрами, які є чуйні до потреб ближніх». Також проповідник закликав «сумлінно виконувати свої обов’язки» і бути готовими «послужити іншим». Як приклад архиєрей розповів про християнське виховання у час підпілля УГКЦ, коли родина була домашньою церквою, а діти слухали своїх батьків. На завершення владика уділив архиєрейське благословення.

Отець Михайло Микита, голова Катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії, зазначив, що учні прицерковних шкіл єпархії зібралися, щоб «спільно помолитися за Україну, за воїнів, щоб разом відзначити 25-й ювілей виходу Церкви з підпілля та 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка».

Наступним місцем зустрічі був майдан перед пам’ятником Кобзарю. Там учасники спільно виконали Гімн України та вшанували Шевченка. Відтак учні та наставники переглянули вистави в театрі імені Марії Заньковецької.

фото

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next