АКТУАЛЬНО

Учні катехитичної школи святого Володимира Великого з Нового Роздолу підкорили Говерлу

Четвер, 31 травня 2018, 13:02
«З Говерли – до Бога ближче», –під таким девізом відбулося сходження учнів катехитичної школи святого Володимира Великого м. Новий Розділ Стрийської єпархії на найвищу гору українських Карпат – Говерлу. Похід відбувся 29 травня 2018 року.

Він був символічним завершенням навчального року. Директор Катехитичної школи Св. Володимира Великого о. Роман Штігер каже: «Ще до початку організації сходження у багатьох були сумніви, чи зможуть діти зійти на гору, чи можливо потрібно обрати нижчу вершину. Проте з Божою допомогою, підтримкою дорослих, та максимальному зосередженню зусиль, на гору зійшли усі.

Бог сприяв сонячною погодою, хоча на високогір’ї ще стоїть сніг і було досить вітряно. Але коли 2061 м. над рівнем моря були підкорені, і перед підкорювачами відкрились надзвичайні краєвиди, усі зрозуміли: витрачені зусилля не були марними. Бог ще раз подарував можливість переконатися у тому, що усі Його творіння вражають красою.

Така подорож була не лише відпочинком, але виявилась продовженням виховного процесу: молитви і прослави Бога Творця; любові до України та краси її природи; усвідомлення природного багатства, яке дав нам Бог, і важливості бережливого ставлення до нього; виховання командного духу та подавання руки підтримки у важких ситуаціях».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next