АКТУАЛЬНО

Учні львівської Школи-гімназії Шептицьких взяли участь у Соціальному тижні

П'ятниця, 01 листопада 2019, 18:38
26 жовтня 2019 року в Києві добіг до завершення проєкт «Соціальний тиждень» під назвою «Act now for the FUTU:Re. Reduse. Reuse. Recycle», у якому брали участь учні НВК «Школа-гімназія Шептицьких» разом із школярами зі столиці.

«Соціальний тиждень» – це проєкт, покликаний залучати молодь до волонтерської діяльності. Разом ми знайомимося з громадськими організаціями, соціальними проєктами, активними людьми, які допомагають та пропонують зміни для покращення суспільства. Ми звертаємо увагу молоді на найгостріші соціальні питання та намагаємося показати школярам, що благодійність — це легко, зовсім не затратно і навіть весело.

Цьогоріч учасники детально розглядали питання екології, та досліджували можливості вирішення екологічних проблем. Школярі мали змогу почути лекції від ГО «Зелена генерація», засновниці першого в Україні магазину екотоварів «Ozero» Анастасією Мартинченко та від організації «Rehash».

Також питання екології розглядалося в контексті християнства, з чим допоміг отець Ігор Тріль та голова екобюро УГКЦ Володимир Шеремета.

Не менш важливою на Соціальному тижні є практична частина. У вівторок учасники відвідали ботанічний сад імені Гришка, де провів екскурсію київський екомитець Тимур Бедернічек. У четвер мали можливість на власні очі побачити процес переробки сміття в організації «Zeleniy ptah», які займаються переробкою тетрапаку і згодом виробляють з нього канцелярію. Ввечері того ж дня школярі відвідали Патріарший собор Воскресіння Христового, де мали змогу послухати лекцію від о. Романа Романовича. У п‘ятницю відбулася екскурсія до музею «Трипілля». Там учасники дізналися багато нового з історії України та насолоджувались краєвидами на річку Дніпро.

Протягом усього тижня учасники працювали в групах для створення мотиваційних постерів на тему екології, які були представлені на офіційній частині завершення проєкту. Заключною частиною проєкту, вже традиційно, стало вручення сертифікатів від партнерів з Німеччини— Sociomovens.

Варто згадати, що в гімназії «Соціальний тиждень» відбувається вже третій рік поспіль завдяки сприянню отця Ігоря Тріля та об‘єднанню «Sociomovens», «Fazenda da Esperanca», Салезіанського згромадження УГКЦ, зокрема, отця Максима Рябухи та Центру християнського життя України у м. Ірпінь. Координували цьогорічний проєкт Софія Гакавчин, Ольга Сікиринська, Христина Українець та Софія Парійчук.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sdbua.net


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next