АКТУАЛЬНО

УГКЦ долучається до акції «Одна хвилина задля миру»

Вівторок, 02 червня 2015, 12:23
8 червня 2015 року о 13:00 Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» на Заклик Католицької акції (Італія) запрошує до акції «Одна хвилина задля миру». До участі в заході-молитві закликаються всі небайдужі християни, організації та спільноти.

8 червня 2014 року Папа Франциск після паломництва до Святої Землі запросив до свого «дому» президентів Ізраїлю та Палестинської автономії на зустріч молитви за мир. Святіший Отець також закликав Церкву молитися за цю безпрецедентну подію, яка зосередила на собі увагу світової громадськості.

Під час самої зустрічі Папа Франциск зазначив: «Цю нашу молитовну зустріч про мир у Святій Землі, на Близькому Сході та в усьому світі супроводжують молитвою так багато людей, які належать до різних культур, батьківщин, мов і релігій: людей, які моляться в намірі цієї зустрічі і які зараз єднаються з нами у спільному благанні. Це зустріч, що відповідає на гаряче прагнення всіх тих, хто тужить за миром і мріє про світ, в якому люди зможуть жити як брати, а не як противники і неприятелі».

8 червня 2015 року пропонується згадати зустріч, що мала місце рік тому, 8 червня 2014 у Ватикані, через ініціативу «Одна хвилина задля миру», помолившись спільно за мир, якого так потребують сьогодні багато людей і народів, серед яких і наш український.

Конфліктів є багато, надто багато слабких і беззахисних людей страждає і вмирає, сьогодні можемо говорити про ІІІ Світову війну, яка точиться «по частинах», ми є свідомі, що «будувати мир є важко, але жити без миру - мука». Задля цього ми повинні активізувати наші молитви. 

Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» на заклик Католицької акції (Італія) запрошує всіх людей доброї волі в понеділок, 8 червня о 13:00, на тих місцях, де ми будемо перебувати, зупинитися і помолитися: на роботі, у школі, в університеті, на вулиці, в родині, з друзями, на парафії. Запрошуємо духовенство та провідників різних спільнот долучати закликати та долучити якомога більше людей до спільної молитви за мир. Це також буде нашою відповіддю на запрошення Папи.

Запрошуємо священиків після Божественної Літургії у неділю, 7 червня, оголосити та запросити вірних до участі в акції «Одна хвилина задля за миру» 8 червня о 13:00.

Молитва в понеділок, коли починається тиждень у багатьох країнах світу, нагадує нам, що ми покликані кожен день бути будівничими миру, на особистому рівні, в сім'ї, в групі та в християнській громаді.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

 

Додаток:

Господи, Боже миру, почуй наші благання!

Ми багато разів і довгі роки намагалися розв’язати наші конфлікти власними силами, а також використовуючи свою зброю. Як же багато подій ворожості й тьми, стільки пролитої крові, багато поламаних життів, стільки похованих надій… Але наші зусилля були даремні. Тепер, Господи, допоможи нам Ти! Ти дай нам мир, Ти навчи нас миру, Ти провадь нас до миру. Відкрий наші очі й серця, і дай нам відвагу сказати: «Нехай більше ніколи не буде війни», «разом із війною нищиться все». Влий в нас відвагу вчинити конкретні дії заради будування миру. Господи, Боже Авраама і пророків, Боже Любові, який створив нас і закликаєш, аби ми жили як брати, дай нам міць, щоби ми кожного дня були творцями миру. Дай нам здатність доброзичливо дивитися на всіх братів, кого ми зустрінемо на своєму шляху. Вчини нас спроможними почути плач наших громадян, які просять, аби ми змінили зброю на знаряддя миру, наші страхи на довіру і наші напруження на пробачення. Підтримуй в нас полум’я надії, аби з терпеливою витривалістю ухвалювати рішення про діалог і примирення, щоб у кінцевому підсумку переміг мир. І щоби з серця кожної людини були вигнані такі слова, як поділи, ненависть, війна! Господи, зверши роззброєння язика і рук, віднови серця й уми, аби слово, яке створює зустрічі, завжди звучало як «брат», а способом нашого життя став шалом, мир, салям! Амінь.

Папа Франциск 8 червня 2014

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next