АКТУАЛЬНО

УГКЦ має нового доктора морального богослов’я

П'ятниця, 29 травня 2020, 19:37
26 травня 2020 року піддиякон Львівської архиєпархії Віталій Протасевич успішно захистив докторську дисертацію з морального богослов’я на тему: «La vita virtuosa di fronte alla sfida della cultura consumistica. La risposta del Magistero contemporaneo» (Чеснотливе життя перед викликом культури споживання. Відповідь сучасного вчення Церкви).

Зважаючи на умови карантину, захист дисертації  відбувся в приміщенні бібліотеки Папської грецької колегії святого Атанасія в Римі в онлайн-режимі. За захистом спостерігали ректорат і студенти Грецької колегії, а також рідні й друзі з України, Італії, США, Бельгії, Франції, Австрії та інших країн.

«Культура чеснот веде до внутрішнього і постійного щастя, оскільки це не є швидкоплинне щастя, що походить від володіння матеріальними благами, а євангельське блаженство буття з Богом у перспективі вічності», – пише у своїй докторській праці новий доктор морального богослов’я.

Завдяки вервиці криз, що переживає світ останніми роками, починаючи від кризи економічної та екологічної аж до кризи епідеміологічної та моральної, це дослідження є ще більш актуальним, оскільки автор не лише аналізує сучасну культуру, а й пропонує практичний вихід із кризи, тобто культивування культури чеснот для цілісного розвитку людства.

Довідка:
Віталій Протасевич народився в 1990 році в Тернополі. В 2015 році закінчив Львівську духовну семінарію Святого Духа та Український католицький університет. Того ж року продовжив навчання в Папській академії "Альфонсіана". У 2017 році, після успішного завершення ліцензіату, розпочав роботу над докторатом.

Максим Вербельчук
для Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next