АКТУАЛЬНО

УГКЦ організовує круглий стіл на тему "Біблія про єдність Церкви"

П'ятниця, 01 вересня 2017, 18:27
Дедалі частіше в українському суспільстві обговорюється генеза та перспектива ідеї єдиної помісної Церкви в Україні та набуття українськими Церквами нового канонічного статусу. Зважаючи на важливість цього питання, Українська Греко-Католицька Церква організовує круглий стіл (дискусію) на тему "Біблія про єдність Церкви".

Дискусія відбудеться 7 вересня в Київському центрі УКУ (вул. Івана Мазепи, 10A). Початок о 17.00.

Головною метою є спроба розпочати обговорення тематики єдиної Церкви, беручи за основу тексти Святого Письма.  Спробуємо відповісти на запитання: чи існують у Святому Письмі тексти щодо єдності Церкви? Чи існує сьогодні реальна модель майбутньої єдності? На якому фундаменті має будуватись ідея єдиної помісної Церкви в Україні – про це будуть міркувати разом експерти та фахівці богослови з різних конфесій.
Спікери:

- о. Юрій Щурко, завідувач кафедри Біблійних наук УКУ, доктор біблійного богослов'я, священик УГКЦ (Львів)
- протоєрей Олег Скнарь, викладач кафедри біблеїстики Київської духовної академії УПЦ МП (Київ)
- протоєрей Віталій Клос, завідувач кафедри церковної історії Київської богословської академії УПЦ КП, доктор церковно-історичних наук (Київ)
Модератор:
– протоєрей Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн

risu.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next