АКТУАЛЬНО

УГКЦ організувала виставку, яка висвітлює повсякденне життя єврейського народу

Вівторок, 21 січня 2014, 16:03
В Інституті релігійних наук імені святого Томи Аквінського в м. Києві відкрилася фотовиставка «Народ книги».

Організована Українською Греко-Католицькою Церквою з нагоди ІІ Дня іудаїзму виставка висвітлює повсякденне життя єврейського народу. Представлені роботи Бориса Бухмана, Романа Віленського, Віталія Оплачка, Євгенії Ільїної і Шломо Нізіна відтворюють два цикли: цикл людського життя і календарний літургійний цикл.

Під час відкриття представник Об'єднання іудейських релігійних організацій України та Ради рабинів Єврейської конференції України Геннадій Білорицький розповів про життя єврейських громад, зокрема про свята, які зображені на фотографіях: Бріт-Мілу (обрізання), хупу (весілля), Ту Бі-Шват (Новий рік дерев), читання, переписування і внесення до синагоги Тори та деякі інші. Загалом виставка налічує 61 фотографію.

 

Довідка: Упродовж останніх десятиліть у низці християнських Церков Європи простежується інтерес до іудаїзму, тому II Європейська екуменічна асамблея в 1997 році запропонувала проводити щороку, у січні, День іудаїзму в усіх країнах Європи.

Пригадуємо, що в Україні День іудаїзму проводиться вже вдруге.

 

Екуменічна комісія УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next