АКТУАЛЬНО

УГКЦ продовжує допомагати постраждалим від паводків на заході України

Середа, 15 липня 2020, 18:08
15 липня голова Відділу соціального служіння УГКЦ владика Василь Тучапець зібрав на онлайн-нараду синкелів соціального служіння всіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні.

Отці-синкели з Івано-Франківської архиєпархії та Коломийської і Чернівецької єпархій УГКЦ, мешканці яких найбільше постраждали від повені, розповіли про стан справ, з вдячністю відзначивши, що завдяки солідарності, яку виявили парафії, організації «Карітас» та єпархіальні управління нашої Церкви, вдалося вже впродовж перших днів відповісти на нагальні потреби постраждалих та забезпечити їх питною водою, їжею та одягом.

Зокрема, ініціативна група на чолі з економом Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та директором «Карітасу-Тернопіль», з благословення владики-митрополита Василя Семенюка, декілька разів організовувала гуманітарні вантажі допомоги постраждалим на Коломийщині. Надійшла допомога також від єпархіальних організацій Карітасу Львівської архиєпархії та Сокальсько-Жовківської, Бучацької і Кам’янець-Подільської єпархій та Донецького екзархату.

Єпархіальні благодійні фонди «Карітас-Івано-Франківськ», «Карітас-Кломия» та «Карітас-Чернівці» дуже активно долучилися до процесу надання допомоги придбаної та переданої від Філадельфійської архиєпархії УГКЦ. До допомоги доєдналися парафіяльні харитативні осередки містечок і сіл. Так, парафії Бузького деканату Сокальсько-Жовківської єпархії провели збір речей, продуктів та коштів, які були передані до Коломийської єпархії. А деякі парафії Львівської архиєпархії передали грошову допомогу постраждалим в Івано-Франківській архиєпархії. До служіння потребуючим приєдналися і парафії самої Івано-Франківської митрополії. Активні вірні цих парафій зголосилися отриману допомогу самостійно розвезти до осель тих людей, яким важко добратися до місця видачі, а також місцеві волонтери допомагають одиноким, престарілим та хворим людям у прибиранні дворів і будинків, підтоплених через повінь. Таке соціальне служіння та допомога один одному є важливим показником зростання свідомості людей та покращенням самоорганізації, а священники сприяють у розвитку такого соціального служіння.

На завершення зустрічі владика Василій Тучапець подякував усім за жертовну готовність до служіння та допомоги потерпілим, що є явним свідченням розвитку соціального служіння в нашій Церкві. Він звернувся до отців-синкелів з проханням й надалі заохочувати людей допомагати потребуючим.

Допомога Церкви найбільш постраждалим від руйнівної повені продовжується. Запрошуємо всіх небайдужих огорнути постраждалих молитвою та співчуттям, а також долучитися до збору пожертв для допомоги найбільш потребуючим!

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next