АКТУАЛЬНО

УГКЦ проводить тренінги для священиків, які надають душпастирську опіку на Майдані

Вівторок, 18 березня 2014, 16:41
У Київській архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви проводяться психологічні тренінги-семінари для священиків, які душпастирюють на Майдані і надають допомогу людям, котрі пережили стрес після 20-го лютого.

Про це Департаменту інформації УГКЦ повідомив протоієрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв'язків, який організовує тренінги.

Як розповів о. Олекса, душпастирі не мають спеціальної підготовки, як правильно реагувати у разі посттравматичного стресового розладу, тому Патріарша курія звернулися до фахових психотерапевтів, які надають поради стосовно душпастирської допомоги людям, котрі пережили посттравматичний синдром (у цьому випадку – на Майдані).

Поради можуть бути різні. Зокрема, заслужений лікар України Ольга Богомолець має свій метод боротьби зі стресом - допомагати тим, хто опинився у важкій ситуації. «Рекомендую кожному: опікуйтеся людьми, котрим зараз важче, аніж вам. Це допоможе вам подолати посттравматичний синдром Майдану», – написала вона у своєму блозі.

Отець Олекса наголошує, що найважливіше, аби священики розуміли, які поради не можна давати травмованій людині, аби не нашкодити їй. «Психотерапевти рекомендують: якщо є серйозний випадок, то такій людині слід рекомендувати звернутися безпосередньо до фахового психолога. Це можна зробити на самому Майдані, де працює організована служба з надання такої допомоги», – зазначив протоієрей.

За його словами, вже відбулося п'ять таких семінарів. Надалі вони проводитимуться щотижня або тоді, коли виникне така потреба.

Психологічні тренінги-семінари відбуваються згідно з розпорядженням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next