АКТУАЛЬНО

УГКЦ створить пасторально-соціальні місії на лінії розмежування в Донецькій, Луганській та Харківській областях

Вівторок, 14 червня 2016, 11:51
Доручити правлячим архиєреям у співпраці з Благодійним фондом «Карітас України» створити пасторально-соціальні місії на лінії розмежування в Донецькій, Луганській та Харківській областях. Кожній єпархії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ взяти на себе зобов’язання забезпечити функціонування однієї місії. Координацію цієї діяльності доручити Координаційній раді душпастирства в кризових ситуаціях.

Таке рішення прийняв Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства під час своєї 72-ї сесії. Засідання Синоду відбулося 7-8 червня 2016 року в Марійському духовному центрі «Зарваниця» під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Для покращення материнської опіки Церкви над людьми, які постраждали внаслідок військової агресії, спрямованої на нашу державу, владики також доручили «Карітасу України» у співпраці з іншими компетентними церковними структурами «створити в Києві національний методологічно-консультативний центр фізичної, психологічної та духовної реабілітації для травмованих війною».

Синод просив Блаженнішого Святослава, щоб доручив Патріаршій комісії у справах священичого виховання у співпраці з «Карітасом України» та іншими компетентними церковними структурами розробити та впровадити програму систематичного навчання священиків і семінаристів пасторально-духовного супроводу людей, які постраждали від війни в Україні. Її представлять на розгляд наступній сесії Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Важливим елементом для надання адресної допомоги людям, які постраждали внаслідок військової агресії, стане збір інформації про фактичну кількість постраждалих від війни, котрі перебувають на території єпархій та екзархатів УГКЦ. Цю інформацію правлячі архиєреї упродовж двох місяців мають зібрати та подати до «Карітасу України». Буде обчислено кількість таких осіб, їхні потреби та можливості задоволення цих потреб.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next