АКТУАЛЬНО

УГКЦ і Міністерство у справах ветеранів України підписали Меморандум про співпрацю

Субота, 24 серпня 2019, 16:48
24 серпня 2019 року, у День Незалежності України, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, та п. Ірина Фріз, міністр України у справах ветеранів, підписали Меморандум про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України й Українською Греко-Католицькою Церквою. При підписанні був присутній о. Андрій Зелінський, заступник керівника Департаменту військового капеланства УГКЦ.

Мета Меморандуму – налагодити взаємодію і створити можливості для ефективної співпраці у сфері задоволення суспільних інтересів учасників бойових дій і членів їхніх родин. У розмові з міністром було зазначено, що духовна опіка та підтримка ветеранів сьогодні – один із душпастирських пріоритетів Української Греко-Католицької Церкви. 

«Церква залишається вірно присутньою в долі кожної людини, зраненої війною та її наслідками, пропонуючи шляхи зцілення та духовної віднови, психологічної реабілітації й активної ресоціалізації учасників бойових дій», – сказав Блаженніший Святослав.

Учасники зустрічі відзначили, що впродовж років російської збройної агресії проти нашої держави УГКЦ ініціювала та реалізувала низку духовно-соціальних проєктів, покликаних сприяти подоланню наслідків війни в українській родині, забезпечити турботою батьків і сім’ї полеглих героїв, відстоювати честь і гідність українських ветеранів.

«Міністерство у справах ветеранів України є одним із головних партнерів на шляху реалізації цієї місії. Спільними зусиллями ми зможемо сприяти швидшому подоланню руйнівних наслідків війни в кожному зраненому серці та українському суспільстві в цілому», – сказав Глава УГКЦ. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next