АКТУАЛЬНО

УГКЦ у Римі готується до вшанування трьох ювілейних дат

Вівторок, 12 листопада 2013, 00:27
23-27 листопада на офіційному рівні УГКЦ буде відзначати декілька ювілейних дат: 80-річчя Голодомору в Україні 1932-1933рр., 50-річчя перенесення мощів священномученика Йосафата Кунцевича до базиліки Святого Петра у Ватикані та 50-річчя заснування Українського католицького університету.

Поряд із цими подіями відбудеться закриття Року віри в Католицькій Церкві та третє щорічне вручення Відзнаки імені блаженного священномученика Омеляна Ковча. Події проходитимуть у Римі за участю Синоду Єпископів УГКЦ. Їх очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.  

23 листопада, у день вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр., у соборі Святої Софії в Римі (via di Boccea, 478) відбудеться Архиєрейська Літургія та Панахида, яку відслужить Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами УГКЦ (початок о 16.00). Після Літургії буде запалено свічку пам’яті за жертв Голодомору в Україні. На молінні очікується участь української спільноти Італії, представників дипломатичного корпусу та різних громадських організацій.

Наступного дня ієрархи та паломники, які прибудуть на ці урочистості з України, візьмуть участь у заходах з нагоди закриття Року віри, який було проголошено в Католицькій Церкві в жовтні минулого року. З цієї нагоди на площі перед собором Святого Петра буде відслужена Літургія (початок о 10.30), яку очолить Папа Франциск, після чого відбудеться спільна молитва «Ангел Господній».

Центральною подією перебування ієрархії УГКЦ в Римі стане вшанування 50-річного ювілею перенесення мощів священномученика Йосафата Кунцевича до собору Святого Петра у Ватикані. 25 листопада о 09.00 на катедральному престолі базиліки розпочнеться Архиєрейська Літургія, по завершенні якої вірні урочисто пройдуть до гробу святого Йосафата, що знаходиться під престолом святого Василія Великого, для поклоніння мощам українського мученика за єдність Церкви.  

26 листопада буде проведена третя щорічна церемонія вручення Відзнаки імені священномученика Омеляна Ковча, спільна молитва та передання його реліквій для базиліки Святого Вартоломея в Римі. Захід розпочнеться о 17.30 в базиліці Святого Вартоломея (Piazza di S. Bartolomeo all’Isola, 22).  Додамо, що Відзнаку імені Омеляна Ковча вручають щорічно за значний внесок у розвиток екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності й гуманізму.

У середу, 27 листопада, розпочнуться урочистості з нагоди святкування 50-ліття заснування Українського католицького університету (УКУ). Початок урочистої академії о 16.00 в приміщенні Інституту імені св. Климента Папи (via di Boccea, 478). Привітальне слово виголосить Глава УГКЦ. З цієї нагоди також відбудеться вручення почесних докторатів УКУ. На заходах очікується присутність Сенату УКУ, друзів та доброчинців вишу, ректорів папських університетів та представників різних ватиканських декастерій.

Прес-служба оргкомітету

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next