АКТУАЛЬНО

УГКЦ в Аргентині взяла участь у національному з’їзді католицької молоді

Четвер, 31 травня 2018, 21:58
25-27 травня 2018 року в м. Розаріо (провінція Санта Фе, Аргентина) відбувся другий національний з’їзд молоді під назвою «З тобою, відновляємо історію», в якому взяло участь понад 18 тисяч молодих людей зі всієї Аргентини.

На цьому з’їзді були також представники єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині: понад 70 молодих людей, священики, сестри василіанки та сестри служебниці, які прибули з греко-католицьких парафій, переважно з провінцій Місіонес та Буенос-Айрес.

Протягом цих трьох днів молодь мала нагоду до духовних роздумів, роботи в групах на різні теми, участі в богослужіннях та культурних програмах. Першого дня, 25 травня, молодь узяла участь у молитовній ході «За життя», оскільки нині в Аргентині на державному рівні активно дискутується можливість офіційного дозволу на проведення абортів.

Другого дня, 26 травня, Святіший Отець Франциск був присутній на з’їзді молоді через відеозвернення, під час якого наголосив на трьох важливих для молоді аспектах: присутності, єдності та місії.

Останнього, третього дня, 27 травня, національний з’їзд молоді завершився Святою Месою, яку очолив кардинал Маріо Полі, Архиєпископ Буенос-Айреса. Архиєпископ звернувся з проханням до католицької молоді Аргентини бути ключовими персонами в творенні історії держави.

Цей з’їзд був нагодою до взаємного збагачення та обміну досвідом, показуючи присутність і приклад нашої візантійської традиції у країні, де переважає латинський обряд. Один із молодих учасників відзначив: «Це був прекрасний досвід, бо всі ми могли відчути Божу присутність у кожному моменті цієї зустрічі».

Варто додати, що у жовтні цього року також відбудеться молодіжний з’їзд греко-католицької молоді Аргентини у парафії Святого Духа м. Хардін Америка, провінція Місіонес. Протягом цього року ікона Покрови Пресвятої Богородиці подорожує греко-католицькими парафіями Аргентини, молитовно готуючи і випрошуючи заступництва у Пресвятої Богородиці для успішного проведення з’їзду нашої молоді.

Молодіжна комісія
єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next